SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/015 | 3024 Lőrinci, Kastélykerti út 1.

Intézmény logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Március 15. Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Szakács

Szakács illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat "varázsol" remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel.

Kompetenciaelvárás:

  • remek ízérzék
  • nagy terhelhetőség
  • jó stressztűrő képesség
  • jó kommunikációs készség
  • a szakma és a kollégák iránt tanusított alázat
  • jó problémamegoldó képesség
  • kreativitás
  • együttműködő képesség

Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Március 15. Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

3024 Lőrinci, Kastélykerti út 1.

Telefon: +36-37/388-455

E-mail: admin@m15lorinci.hu

OM azonosító: 203035/015

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2022/001462


2024Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Március 15. Technikum Szakképző Iskola és Kollégium