TURIZMUS ÉS VENDÉGLÁTÓ ÁGAZAT
Projektnap
2022.10.10.
„Karácsonyi ünnep itala és a megterített asztal”
2021.12.11.
Cél:
- A kevertitalok kialakulásának megismerése
- Alkoholos és alkoholmentes kevertitalok a nagyvilágban
- A kevertitalok készítéséhez használt eszközök megismerése
- A karácsony itala a puncs
- Terítés eszközeinek ismerete
- Terítésnél alkalmazott általános szabályok ismerete
- Ünnepi asztal díszei
„Karácsonyi mákos guba és Bobajka, az eredeti mákos guba a karácsony jegyében”
2021.12.11.
Cél:
- A mákos guba magyarországi történetének megismerése
- A mákos guba, mint tipikusan karácsonyi étel elkészítésének megismerése
- A csoportos gyűjtőmunka megszervezésének alapjai
- A Mákos guba és Bobajka készítés alapjainak, szervezésének megismerése
- A kutatási metódusok gyakorlati tapasztalata
„Mézeskalács Európában és Magyarországon, a Karácsony jegyében„
2021.12.11.
Cél:
- A mézeskalács kialakulásának, történetének megismerése
- A mézeskalács, mint tipikusan karácsonyi étel elkészítésének megismerése
- A csoportos gyűjtőmunka megszervezésének alapjai
- Az mézeskalács készítés alapjainak, szervezésének megismerése
- A kutatási metódusok gyakorlati tapasztalata