+36-37/388-455 admin@m15lorinci.hu

TURIZMUS ÉS VENDÉGLÁTÓ ÁGAZAT

Karácsonyi ünnep itala és a megterített asztal

2021.12.11.

Cél:

  • A kevertitalok kialakulásának megismerése
  • Alkoholos és alkoholmentes kevertitalok a nagyvilágban
  • A kevertitalok készítéséhez használt eszközök megismerése
  • A karácsony itala a puncs
  • Terítés eszközeinek ismerete
  • Terítésnél alkalmazott általános szabályok ismerete
  • Ünnepi asztal díszei

Karácsonyi mákos guba és Bobajka, az eredeti mákos guba a karácsony jegyében

2021.12.11.

Cél:

  • A mákos guba magyarországi történetének megismerése
  • A mákos guba, mint tipikusan karácsonyi étel elkészítésének megismerése
  • A csoportos gyűjtőmunka megszervezésének alapjai
  • A Mákos guba és Bobajka készítés alapjainak, szervezésének megismerése
  • A kutatási metódusok gyakorlati tapasztalata

Mézeskalács Európában és Magyarországon, a Karácsony jegyében

2021.12.11.

Cél:

  • A mézeskalács kialakulásának, történetének megismerése
  • A mézeskalács, mint tipikusan karácsonyi étel elkészítésének megismerése
  • A csoportos gyűjtőmunka megszervezésének alapjai
  • Az mézeskalács készítés alapjainak, szervezésének megismerése
  • A kutatási metódusok gyakorlati tapasztalata