+36-37/388-455 admin@m15lorinci.hu
Szőlész-borász
Szakképesítés azonosítószáma: 34 541 06
Szakmacsoport száma, megnevezése: 21. Élelmiszeripar
Megszerezhető képesítés: Szakképesítés
Iskola rendszerű képzési idő: 3 év (+2 év alatt érettségi megszerezhető)
Egészségügyi alkalmassági vizsga: Szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálatSzükséges
Képzés munkarendjeNappali
Képzési forma:Szakközépiskola
A végzett szakember a szőlészet területén ismeri a szőlőtermesztés gyakorlati fogásainak teljes feladatát, a szőlészetben használt géppark működtetését, a szüret előkészítését, lebonyolítását. Ismeri a borászati termék előállításának vertikumát a must kezelésétől egészen a forgalomba hozott palackozott borig. Tisztában van a szőlőtermesztés, borászat gazdálkodási alapismereteivel és ugyanilyen szinten a borturizmus, a biogazdálkodás, a helyi borértékesítés és az adminisztráció szabályaival.

Ezekben az intézményekben indul ilyen képzés: