+36-37/388-455 admin@m15lorinci.hu
Határokon átívelő sikerek Vörösmajorban

Sopronban rendezték meg május 18-20.-án, a „Legyetek ti is pedagógiai innovátorok” elnevezésű határon átívelő Kárpát-medencei középiskolai pedagógiai verseny döntőjét. A rendezvény szervezője a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara volt.

A versenyt februárban hirdették meg, melyen iskolánkból két csapat is elindult. A pályaművek leadási határideje április volt, így kihasználva az időt a diákok 1,5 hónapig dolgoztak az innovációjukon. A kreativitásnak és szorgalomnak meg lett az eredménye, mert az induló 31 csapat közül, mindkét csapat a legjobb 12-be jutott, így részt vehettek a soproni döntőn.

A verseny 3 napos volt, ami nagy élmény nyújtott a diákoknak és az őket felkészítő pedagógusoknak egyaránt. A verseny helyszínén a csapatok egy népművészeti kiállítást is berendeztek. A döntő napján a gyerekek kitűnően helyt álltak, így a Kincsesláda csapat különdíjat nyert és egy 2 napos balatoni nyaralást, míg a Majori Mókuskák csapat III. helyezett lett, mellyel sportszer vásárlási utalványt nyertek.

Kincsesláda csapat tagjai: Polyák Loretta, Pozsonyi Jázmin, Szolláth Zsófia 11.B pedagógia ágazatos tanulók, felkészítő tanáruk Novák Emese tanárnő

Majori Mókuskák csapat tagjai: Kiss Kata Kinga, Kovács Vivien Anna, Pasztercsák Liliána 9.C kisgyermekgondozó szakos tanulók, felkészítő tanáruk: Kocsisné Birkás Edit tanárnő.