+36-37/388-455 admin@m15lorinci.hu
Siker a VE-GA-TOUR vetélkedőn!
Iskolánk csapata III. helyezett lett! A csapat tagjai Kövesdi Martina, Oláh Brigitta Fanni és Marton Gyula 12.B osztályos tanulók.
Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek!
Középiskolás diákoknak hirdette meg az Eszterházy Károly Egyetem a „VE-GA-TOUR” vetélkedőt a magyar gasztronómia népszerűsítésére. A megméretés végén online hirdettek eredményt a szervezők.
Nagy Zoltán mesteroktató, királyi főszakács bevezetőjében emlékeztetett: a vetélkedő célja, hogy közelebb hozza a vendéglátás, gasztronómia és turizmus területét a diákokhoz. A rendezvény lebonyolítása az Eszterházy Károly Egyetem szervezésében történt, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vendéglátós Mesterek Klubja támogatásával az EFOP-3.5.1-16-2017-00011 számú, „Duális és gyakorlatorientált képzések fejlesztése az Eszterházy Károly Egyetemen” című projekt keretén belül. Elhangzott: a verseny első fordulójában egy turisztika-vendéglátás körében megfogalmazott tesztet kellett kitölteni a tanulóknak. A második fordulóban egyetemi hallgatók készítettek kis videofilmeket Eger turisztikai attrakcióiról és ebből egy hangos PPT-t kellett készíteni az idegenforgalom-turisztikai ágazatban tanulóknak, míg a vendéglátósoknak egy videofilmet egy szabadon választott vendéglátó egységről.
A harmadik forduló jelentette a döntőt. Itt egy 40 kérdésre kellett válaszolni szintén idegenforgalom-turisztika-vendéglátás kérdéskörben.
A megméretésre 16 csapat jelentkezett, a döntőre 13 maradt a versenyben.